Daha Sürdürülebilir Moda Seçimleri

Daha Sürdürülebilir Moda Seçimleri

Moda endüstrisi, dünyayı kirleten endüstrilerden biridir. Life Swaps, daha sürdürülebilir bir şekilde yaşamanın ve daha ahlaki kıyafetlerin nasıl satın alınacağını incelemektedir.

Moda Endüstrisinin önemli bir sorunu olan su; ağartıcılar, asitler, mürekkepler ve boyalar gibi kirleticilerle dolu su yollarına akar. Korkunç bir şekilde, Çin ve Hindistan'ın bazı bölgelerindeki çiftçilerin, tekstil endüstrisi akışının lekelediği nehirlerin rengiyle, gelecekteki en büyük renk tonlarını öngördüğü bildirilmektedir. Hızlı moda, insanlar üzerindeki korkunç etkilere sahiptir, gelişmekte olan ülkelerdeki işçiler genellikle güvensiz koşullarda emek için bir ücret almaktadır.

Bireysel olarak Moda Endüstrisine nasıl katkı sağlayabilirsiniz ?

Petrol ve kimyasal maddeler kullanılarak yapılan kumaşlardan kaçının

Giysilerin nerede ve nasıl yapıldığının ötesine, her parçanın tam olarak hangi kumaştan üretildiğine dikkat etmelisiniz. Polyester ve naylon gibi petrol bazlı sentetik kumaşlar her yıkandığında, kirli nehirleri ve okyanusları kirleten binlerce mikrofibere neden olmaktadır.

Doğal kumaşlar özenle seçilmelidir. Dünyadaki kıyafetlerin ve tekstil ürünlerinin yaklaşık yarısı, genellikle pestisitlerle yetiştirilen ve mamut su girdisi gerektiren pamuktan yapılmaktadır. Bambu daha etik bir seçenek olarak lanse edilmektedir. Ancak bitki sürdürülebilir bir şekilde yetiştirilirken, bambuyu kumaşa dönüştürmek için genellikle zehirli kimyasallar kullanılmaktadır.

Bazı markalar, atıklarını bile kumaşa geri dönüştürmektedir. Melbourne’daki Bombshell Bay Mayo serisi, geri dönüştürülmüş okyanus plastiğinden üretilen polyesteri içermektedir.

Kıyaftelerinizin rengi solduğunda veya delik açıldığında, doğrudan çöp kutusuna atmayın onun yerine tamir etmeyi deneyin.

Moda endüstrisinin etkisini azaltmanın garantili bir yolu, ilk etapta yeni şeyler satın almaktan kaçınmaktır. İkinci el dükkanlar, nihai giyim geri dönüşümcüleri kullanmak bir çözüm olacaktır.

Kaynak: Tıklayınız

  • 15 Temmuz 2018