Tekstil Baskısı Daha Sürdürülebilir Bir Şekilde İlerliyor

Herhangi bir endüstriyel süreç gibi, tekstil baskısı da hammadde gerektirir, enerji tüketir ve atık üretir. Bununla birlikte, sürecin etkisini azaltmak ve daha sorumlu ve sürdürülebilir bir şekilde yürütülmesini sağlamaya yardımcı olmak için önemli bir kapsam vardır. Genel olarak, baskı sürecinin etkisini beş ayrı kategoriye indirgemek için faaliyetlerin gruplandırılması gerekmektedir; ekranlar, daha fazla süreç verimliliği, daha uzun ekipman ömrü, sıkı mevzuata uyum ve sürdürülebilirlikle ilgili konularda temel Ar-Ge gibi daha sürdürülebilir sarf malzemeleri bulunmalıdır.
Temizleyici sarf malzemeleri
Rotasyon baskı ekranlarının lider global tedarikçisi olarak, ekranlarımızın üretiminde ve kullanımında yaptığımız tüm ilerlemeler, yaygın kullanımlarından dolayı önemli bir etkiye sahip olabilir. Ekranlarımızın kendilerini farklılaştırdığı üç ana alan vardır. Ekranlarımızı kaplamak için kullanılan vernik kromsuzdur, bu nedenle bu potansiyel olarak tehlikeli malzemeden herhangi bir kirlenme söz konusu değildir. İkincisi, bizim NovaScreens'mizdeki diğer ekranlar gibi sertliklerinden dolayı nikelden yapılmış delikler de özel bir şekil ve boyuttadır, böylece baskı macununu alt tabakaya doğru itmek için daha az mekanik kuvvet gerektirmektedir. Bu eşsiz özelliğin önemli bir avantajı, daha az aşınma ve yıpranma olduğu için, basılan tekstil üzerine önemli ölçüde daha az nikel bırakılmasıdır. Ekranlar ayrıca sonuç olarak daha uzun süre dayanmaktadır.
Daha verimli baskı işlemleri
Enerji, su ve macun veya mürekkebin daha az kullanılmasını sağlamak için hem geleneksel hem de dijital baskı makinelerinin tasarımında bir dizi önlem alınmaktadır. Enerji; ortalama bir baskı hattı, çoğu kurutma işlemi için gerekli olan yaklaşık 75 kW nominal güç derecesine sahiptir. Kurutma haznesinin içinde yüksek bir sıcaklık muhafaza edilmeli ve tekstil kurularının çıkarılması gerektiğinde çıkan çeşitli buharlar kurutma sistemleri, oda sıcaklığında daha fazla sıcaklık bırakırken nemi gideren radyal bir ekstraksiyon tekniği kullanmaktadır. Bu, yaklaşık % 25 daha az enerji kullanır ve aynı zamanda süreç daha hızlı olduğu için müşterilerin daha hızlı üretebileceği anlamına gelmektedir.
Su; Sistemlerdeki pompalar ve baskı battaniyeleri geri dönüştürülmüş su ile durulanmaktadır. Bu şekilde, su kullanımı % 65 oranında azalır, saatte sadece saatte 1.5 metreküp olan (% 50 verimlilikte), diğer bazı makinelerin tükettiği saat başına dört veya beş metre küp ile karşılaştırılmaktadır.
Yapıştırmak; Bir baskı işini bitirdiğinizde, sistemde yaklaşık olarak altı litre baskı macunu bulunur; bu işlem ağırlıklı olarak macun rezervuarları ve ekranlar arasında çalışan tüplerde bulunmaktadır. Stork Baskıyan sistemlerin çoğu ile bu macun basitçe durulanır ve tahliye edilir.

 
Üre içermeyen yazdırma

 
Reaktif baskı teknikleri genellikle daha canlı renkler elde etmek için moda tekstillerinin üretimi sırasında kullanılmaktadır. Bu, kumaşın ve baskı macununun ön işlemden geçirilmesi için üre kullanımını gerektirmektedir. Üre, buharlama işlemi sırasında karbondioksit üretir ve ayrıca kumaştan yıkanmalıdır. Eco Köpük Ünitemiz ile üre ihtiyacı yoktur. Bunun yerine, kumaşı emprenye etmek için özel köpük kullanılır. Kumaş çok ıslanmadığından, kuruma süresi (ve gereken enerji miktarı) yaklaşık olarak yarıya indirilmektedir. Buharlama için gereken süre % 30-40 daha kısadır ve bu da enerji tasarrufuna neden olmaktadır.

  • 28 Eylül 2018