2040'ın Pamuk Markalarının Sürdürülebilir Pamuk Kaynakları

Better Cotton Initiative (BCI) 2018 Küresel Pamuk Konferansı sırasında, Cotton 2040 markaların ve perakendecilerin sürdürülebilir pamuk tedarikini radikal bir şekilde artırmasına yardımcı olmayı amaçlayan yeni bir rehber başlatılmaktadır. Pamuk, moda endüstrisinde en çok kullanılan doğal elyaftır ancak giyim sektörüne önemli çevresel ve sosyal zorluklar sunmaktadır. Moda endüstrisi çevresel ve sosyal performansını artırıyor olsa da, sürdürülebilir pamuk şu anda sadece toplam pamuk tedarikinin yaklaşık % 3'ünü oluşturmaktadır. Giyim sektörünün sürdürülebilirliğini daha da iyileştirmek için bu durumun artması gerekmektedir. Sürdürülebilir pamuğun tedarik edilmesine yönelik dijital "CottonUp kılavuzu", markaları çoklu standartlarda tedarik stratejilerini hızlı bir şekilde izleme konusunda desteklemektedir. Bu kılavuz, sürdürülebilir pamuk için iş durumunu ve ana kaynak seçeneklerini öne çıkarmaktadır. Ayrıca, bir tedarik stratejisi yaratma ve tedarikçilerle birlikte çalışma konusunda rehberlik sağlar ve daha sürdürülebilir pamuğun tedarik edilmesinde karşılaşılan karmaşık zorlukları yöneten şirketlerden vaka çalışmalarını paylaşmaktadır.

CottonUP kılavuzu, marka ve perakendecilere daha fazla ve daha hızlı gitmelerine yardımcı olacak kaynaklar sağlayarak, pamuk tedarik seçenekleri etrafında netlik sağlamak için sektörde uzun süredir devam eden bir ihtiyacı karşılamaktadır. Kılavuz Pamuk 2040, M & S, Hedef ve Aditya Birla Moda Perakende Ltd dahil önde gelen marka ve perakendecilerin koalisyonu tarafından geliştirilmektedir; endüstri standartları Afrika'da daha iyi Pamuk Girişimi ve Pamuk (CmiA), organik standartlar (Tekstil Borsası tarafından temsil edilen), Fairtrade, endüstri girişimleri CottonConnect, IDH - sürdürülebilir ticaret inisiyatifi, Cotton Australia, Afrika ve Organik Pamuk Hızlandırıcı'da olduğu gibi gururla üretilmektedir. C & A Vakfı Sürdürülebilir Hammadde Başkanı Anita Chester, Giyim sektöründeki sürdürülebilirlik odaklı pek çok faaliyetin uyumlaştırılması ve uyumlaştırılması ve daha sürdürülebilir pamuk üretiminin % 15'ten 30'un ötesine geçmesi için önemli çalışmalar bulunmaktadır. M & S'nin sürdürülebilir hammadde uzmanı Phil Townsend, bugün, herhangi bir şirketin, ne kadar büyük ya da küçük olursa olsun, tüm ürünlerini sürdürülebilir bir ayak haline getirme ve daha sürdürülebilir pamuk üretme fırsatına sahip olduğunu ifade etmektedir.

Ayrıca, tedarik ve pazarlama fırsatlarının orada olduğunu ve CottonUP rehberinin, markaların ve perakendecilerin, on yıl önce M & S için olduğundan daha fazla kaynak tuttukları sürdürülebilir pamuk miktarını radikal bir şekilde artırmasını çok daha kolay ve hızlı hale getireceğini de belirtmektedir.

Kaynak: Tıklayınız

  • 07 Eylül 2018